Veckobrev v-8, 6A&6B

Hej alla!

Nästa veckan är det sportlov och eleverna är lediga. Eleverna börjar skolan den 8 mars 2021. Under sportlov pågår lovskolan från 1 mars till 3 mars till de berörda på eddaskolan. Eleverna är redo för lite lov. Hoppas de vilar och kommer tillbaka med mycket mer energi.

6a är klar med geografi och 6b har haft samhällskunskap. Efter lov läser 6a samhällskunskap och 6b läser geografi. I matte fortsätter vi med repetition i mattebok. I en och sv kommer vi skriva texter efter lov och tränar på grammatik. I no har vi börjat med fysik och NTA låda och det fortsätter vi efter lov.

Vi önskar er all trevlig sportlov.

MVH

Anju, Peder

Information till vårdnadshavare i grundskolan

Pandemin fortsätter att påverka vår verksamhet på flera skolor och i flera verksamheter har vi fått göra anpassningar under första delen av vårterminen. Dessvärre är smittspridningen fortfarande omfattande i regionen. Inför det stundande sportlovet följer nedan information som berör elever i grundskolan.

Elever som har varit utomlands

I flera länder har nya varianter av viruset som orsakar covid-19 fått stor spridning.  Vi vill därför uppmärksamma er på att barn och elever som har varit utomlands ska stanna hemma i familjekarantän i minst sju dagar efter ankomst till Sverige. Testa er så fort som möjligt efter att ni kommit till Sverige och testa er igen fem dagar efter ankomsten. Ta reda på hur ni testar er i ert närområde genom att besöka webbplatsen 1177.se. Även om man har testats negativt ska man stanna hemma i sju dagar. Barn, oavsett ålder, ska också följa samma rekommendation om att stanna hemma i sju dagar.

Läs Folkhälsomyndigheternas rekommendationer om vad du ska tänka på om du reser på sportlovet: Undvik nära kontakter i minst sju dagar om du varit utomlands — Folkhälsomyndigheten (folkhalsomyndigheten.se)

Fortsätt att följa restriktionerna

Det är viktigt att vi alla följer restriktionerna även under lovet. Det gäller oavsett om vi tillbringar lovet hemma, på annan ort i Sverige eller om ni reser utomlands. Som alltid är det viktigt att ni är uppmärksamma på symtom och håller barnen hemma om de är sjuka, även om symtomen är milda

Läs mer om Folkhälsomyndighetens allmänna råd och rekommendationer här: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/rekommendationer-for-att-minska-spridningen-av-covid-19/

Distansundervisning för årskurs 7-9 under vecka 10

Smittskydd Stockholm har tagit beslut om regionala rekommendationer för Region Stockholm med anledning av att antalet bekräftade fall av covid-19 har ökat avsevärt i regionen de senaste veckorna. Smittskydd Stockholms rekommendation för huvudmannen är att högstadieskolor i regionen använder sig av möjligheten till distans- och fjärrundervisning hela vecka 10, veckan efter sportlovet. Under skollov finns en risk att man trots försiktighet träffar andra personer än de man vanligen träffar, oavsett om detta sker på en resa eller inte. Självklart följer vi i Sigtuna kommun regionens rekommendationer. Detta innebär att alla elever i årkurs 7-9 kommer att ha distansundervisning 8-12 mars.

Växelvis distansundervisning vecka 11-12

Efter vecka 10 återgår eleverna till växelvis distansundervisning. Detta innebär att årkurs 7 kommer att undervisas på distans under vecka 11 medans årskurs 8 kommer vara på plats i skolan för att sedan bytas av veckan efter det. Årskurs 9 återgår till undervisning på plats i skolan från och med 15 mars.

VeckaÅk 7Åk 8Åk 9
Vecka 10DistansundervisningDistansundervisningDistansundervisning
Vecka 11DistansundervisningPå plats i skolanPå plats i skolan
Vecka 12På plats i skolanDistansundervisningPå plats i skolan

Hoppas ni alla får ett vilsamt sportlov!

Barn- och ungdomsförvaltningen