Veckobrev V.8 5B

Hej alla föräldrar och barn!

Veckan har gått väldigt bra. Vi har jobbat på förfullt och alla har varit aktiva under lektionerna.

Vi har jobbat klart med demokrati och har nu börjat jobba med lagar och regler i SO. Vi har diskuterat mycket kring vad en regel och vad en lag är. Eleverna är väldigt aktiva och kommer med jättebra tankar och svar. Efter lovet ska vi börja med grupparbete där eleverna kommer få skapa egna partier med egna lagar och regler som de tycker att samhället bör ha. Detta ser de framemot att få göra.

I svenska fortsätter vi med Zick-Zack boken och jobbar med superspännande texter. I engelska har vi inte haft glosor för att eleverna hade simning på idrottslektionerna den här veckan. Eleverna har engelska efter idrotten och eftersom det tar lite längre tid för några att ex. torka håret så har de kommit tillbaka lite sent från idrotten. Därför har vi inte haft glosor på engelska lektionen.

Under veckan har eleverna fått simma på idrottslektionen. Vi har några som även har klarat av simskolan. Vilket är jättebra. Eleverna tyckte att det var jätteroligt att de fick simma på idrottslektionerna. Idrottsläraren var även jätteglad över att eleverna var så duktiga.

Idag har vi bakat tillsammans med förberedelseklassen. Eleverna har fått baka kolakakor som de sedan åt efter lunchrasten. Vi har även kollat på filmen Aladdin tillsammans med förberedelseklassen. Eleverna fick även dricka saft och äta popcorn. Vi tänkte att vi gör något tillsammans med förberedelseklassen innan sportlovet, för att det ska vara roligt och för att eleverna skall lära känna förberedelseklasseleverna bättre, och även ge de möjligheten att träna på svenska. Eleverna blev indelad i olika grupper där de fick samarbeta, läsa av ett recept och baka tillsammans.

Viktigt

Nästa vecka är det sportlov. För de elever som går på fritids har fritids öppet som vanligt.

Evin