Veckobrev V.6 5B

Hej alla föräldrar och barn!

Den här veckan har varit väldigt bra. Eleverna har fyllt i en Powerpoint med ”mitt egna elevledda utvecklingssamtal” och detta ska de gå igenom med Er och mig på utvecklingssamtalet.

I Svenska har vi jobbat med läsförståelse och påbörjat ett nytt kapitel i arbetsboken Zick Zack. Kapitlet handlar om hur man kan skriva spännande texter och vad man ska tänka på när man skriver dem texterna. Eleverna tycker att det är jätteroligt och vill samt ser framemot att skriva egna spännande texter som vi kommer att göra nästa vecka efter att vi har gått igenom de viktiga momenten för hur man kan skriva en spännande text.

I NO är vi klara med Energi och vi väntar in våra NTA-lådor så att vi kan börja med NTA i NO.

I SO är eleverna klara med demokrati och nästa moment är lagar och regler, när vi är klara med de momentet ska eleverna få arbeta i grupper där de ska få skapa egna partier med sina grupper. Eleverna tycker om att jobba i grupp och de lär sig väldigt mycket samtidigt som de lär sig av varandra.

Under matematiken har de börjat med momentet division. Eleverna är aktiva och jobbar väldigt bra på lektionerna.

Idag har vi spelat fotboll och basket alla tillsammans i klassen, detta för att både ha roligt samt för att förstärka idrottslektion nu när de har bollsporter under dessa veckor. Eleverna behöver träna på att alla inte kan reglerna och att man lär sig genom att träna och därför spelade vi både fotboll och basket idag.

Viktiga datum:

Måndag den 10/2 har eleverna studiedag vilket innebär att skolan och fritids är stängt.

Onsdag 12/2 har vi utvecklingssamtal. Ni har fått tiderna utskickade.

Torsdag 13/2 ska vi till Naturskolan. Vi har beställt matsäck till eleverna. De ska få grilla korv där. Eleverna kan ta med sig något varmt att dricka, bulle eller en extra macka. Vi kommer att vara ute hela dagen därför är det viktigt att eleverna har på sig varma kläder då det är väldigt kallt.

V. 9 mellan 24 – 28 februari är det sportlov, fritids har öppet för de som är inskrivna.

Evin & Annika.