Veckobrev V.5

Hej alla barn och föräldrar!

Nu är veckan slut igen och den här veckan har gått väldigt bra. Vi har jobbat på för fullt och eleverna är väldigt aktiva under lektionerna. Eleverna hade prov i norden förra veckan och resultatet ser väldigt bra ut för eleverna. Idag har vi jobbat med våra IUP:er och Powerpoint presentationerna inför utvecklingssamtalen. Eleverna har reflekterat över sitt egna lärande och utveckling i de olika ämnena. Detta kommer vi att gå igenom tillsammans på utvecklingssamtalen.

I samhällskunskap har vi börjat med demokrati och eleverna är väldigt intresserade och aktiva på lektionerna. Vi har kollat på korta filmer om demokrati, läst tillsammans och jobbat med olika frågor.

I NO jobbar vi med energi, elektricitet och magnetism. Även här går det bra och eleverna arbetar intensivt under lektionerna.

I onsdags var vi på Exploria som är Europas största nöjespark. Eleverna hade under flera veckor samlat på sig stjärnor från alla möjliga ämnen de har. När vi kom upp till 30 stjärnor hade vi bestämt att vi skulle åka till Exploria. Vi åkte dit tillsammans med parallellklassen och förberedelseklassen. Engin hade tagit semester för att han hade lovat att han skulle vara med eleverna på Exploria. Eleverna blev väldigt glada över att Engin var där och lekte med dem och de tyckte om aktiviteten väldigt mycket. De fick leka i stora lekhallen, gå in i dinosaurierummet och hoppa trampolin. De hade det jätteroligt.

Jag vill även påminna om att vi har utvecklingssamtal V.7 den 12/2.

Evin & Annika.