Veckobrev v.49 5B

Hej alla föräldrar!

Jag vill börja med att be om ursäkt för att veckobreven inte kommit ut de föregående veckorna. Eftersom Evin varit frånvarande har jag (Engin) och Zeynel som varit vikarierande lärare inte hunnit med veckobreven.

Både denna vecka och föregående vecka har vi i svenskan jobbat med både läsförståelse och beskrivande texter. Religionskunskapen är nu avslutad och vårt sista prov inom Islam hade vi förra veckan. Nu har vi börjat jobba med Geografi och i fokus har vi Norden.

I tisdags var vi på Naturskolan och på agendan var det Energi omvandlingar, där eleverna fick göra väldigt många experiment. De var otroligt duktiga och hade det jätte kul.

I engelskan har eleverna nu haft glosor i 4 veckor. Varje måndag får de 10 glosor som de ska kunna stava rätt på svenska och engelska på ett läxförhör. Det är jättekul att se eleverna försöka förbättra sina resultat för varje vecka som går och att de tar eget ansvar.

Snart är terminen slut och vi har närmat oss julavslutningen som är den 18 december klockan 16.30-18.00. Vi kommer ha avslutning tillsammans med 5A i deras klassrum!

Vi önskar er en trevlig helg

Engin & Zeynel