Veckobrev V. 45 – 5B

Hej alla vårdnadshavare!

Ännu en fantastisk vecka har passerat och det går fort, snart är det jullov och vi hoppas på en massa snö så det också blir lite ljust ute.

I svenskan har vi jobbat med instruerande texter och grammatik (ordföljd) som vi ska fortsatt jobba med mer ingående. Innan höstlovet bakade vi chokladbollar där barnen fick följa ett recept och sedan använda sina sinnen när de skulle känna, smaka och lukta på ingredienser vilket vad perfekt för vi jobbar med ”våra sinnen” i NO och instruerande texter i svenska.

Era barn har börjat visa ett jätteengagemang gentemot skolarbeten vilket gläder oss enormt.

Vi har läst klart boken kurragömma och fick äntligen vårt författarbesök utav Petrus Dahlin i onsdags. Eleverna lyssnade på hans föreläsning med ett stort och ställde massvis med frågor och fick även hans autograf.

I tisdags hade vi friluftsdag och åkte skridskor i ishallen. Vi såg att eleverna tyckte om aktiviteten och nu när vintern är på gång tänkte vi att vi ska göra fler liknande aktiviteter.

Idag avslutar vi judendomen med ett test och kommer att fortsätta med islam nästa vecka.

Vi önskar er en fortsatt trevlig helg!

Evin & Engin