Veckobrev V.43-5B

Hej alla föräldrar och barn!

Den här veckan har varit väldigt händelserik. Vi har varit på naturskolan och även firat FN-dagen i skolan.

I naturskolan fick eleverna lyssna på historier om Sigtuna, gå runt i museet samt göra olika aktiviteter. Eleverna fick gräva fram gamla föremål så som ben, läder, pärlor etc. De fick även prova på att gjuta metall, laga mat på en öppen eld och smida smycken. Vi var väldigt stolta över hur duktiga eleverna var.

På FN-dagen fick vi sjunga vid flaggstången tillsammans med alla andra klasser i skolan.

I svenskan har vi jobbat med instruerande texter och vi avslutar veckan med att följa ett recept och baka chokladbollar idag vilket vi även kopplar in NO där vi arbetar med våra sinnen. Eleverna ska undertiden få smaka, lukta och känna på ingredienserna. I religionen har vi fortsatt jobba med judendomen där de har fått sammanfatta olika texter med egna ord.

Fredagen den 8 november kommer eleverna få göra ett test om judendomen.

Vi vill återigen påminna om idrottskläderna på måndagar och onsdagar. Det är viktigt att ni även pratar med era barn om att ha på sig jacka när de är ute eftersom det är väldigt kallt.

Nästa vecka är det höstlov. V.44

Under höstlovet har fritids stängt på måndag men öppet som vanligt från och med tisdag. Eleverna kommer att ha skoldisko på onsdag på fritids.

Viktigt V.45

Tisdag 5/11: Friluftsdag, eleverna kommer åka skridskor. Eleverna får ta med sig en bulle och varmchoklad om de så önskar.

Onsdag 6/11:  Vi kommer att få ett författarbesök av Petrus Dahlin som har skrivit boken ”Kurragömma”. Eleverna har läst boken varje dag och vissa är klara med den.

Vi önskar er en trevlig helg och ett trevligt höstlov

Evin & Engin