Veckobrev V. 42 – 5B

Hej alla barn och föräldrar!

Den här veckan började vi att jobba med Judendomen och eleverna har i full fart läst, återberättat och skrivit texter med egna ord. Engagemanget efter föregående veckas test/prov har gjort de medvetna om vikten av att vara aktiv under lektionerna. Vi har även börjat med ”våra sinnen” i NO. Vi har gått igenom synen och kommer arbeta vidare med de resterande kapitel.

Förra veckan fick vi även besök av en tandsköterska som kom och berättade om hur viktigt det är att borsta tänderna två gånger om dagen. Eleverna fick även använda fluorsköljning och den här veckan fick eleverna flourskölja sina tänder i klassen.

På idrottslektionen har Karin (idrottsläraren) gått igenom kunskapskraven för årskurs 6 samt så har de gått igenom HLR. Eleverna har från och med denna vecka börjat åka upp till Valstaskolan för att ha idrott, Engin åker med eleverna i bussen.  Vi vill återigen påminna er föräldrar om idrottskläder och handduk, då många fortfarande inte har med sig det. När man inte har med sig ombyteskläder får man inte delta på lektionen utan man får sitta vid sidan och får dessutom frånvaro har Karin meddelat.

Nästa vecka ska vi till Naturskolan i Sigtuna. Vi ska åka dit på onsdag 23/10. Eleverna behöver vara i skolan kl. 08.00 för att vi ska ta bussen kl 08.10. Det är därför viktigt att de kommer i tid. Vi kommer att vara ute hela dagen och det är bra att ha kläder efter vädret. Vi kommer att få äta lunch där. Eleverna får ta med sig en frukt/bulle och en dricka. Ingen läsk!.

Kom ihåg:

Studiehjälp: måndagar kl. 13.50 – 14.30

Idrott: måndagar och onsdagar, ombyteskläder.

Trevlig helg.

Evin & Engin