Veckobrev. V.40 5B

Hej alla barn och föräldrar!

Nu är de oktober och det visar sig även på vädret att kylan är på gång. Vi jobbar på med glädje och värme i klassen.

Under veckan har vi arbetat med läsförståelse i Svenska. Vi är klara med artiklar och har jobbat väldigt intensivt med det. Eleverna har fått lära sig skillnaden mellan vad  en Rubrik, en ingress och en brödtext är. De har fått skriva och analysera olika artiklar.

I NO har de arbetat klart med kroppen och fått skriva ett litet prov om de delar som vi har gått igenom.

I matten har de jobbat klart med kapitel ett och har påbörjat kapitel två. I engelskan jobbade vi med frågeord och eleverna fick skriva egna meningar med frågeorden.

Vi har studiestöd för de som önskar varje måndag i 5A´s klassrum mellan 13.50 – 14.30.

Nästa vecka på tisdag den 8/10 är det utvecklingssamtal.  Jag har även skickat hem en lapp med tider för varje elev.

Nästa vecka på onsdag den 9/10 mellan kl. 9.30 -10.25 ska eleverna till simning på idrottslektionen. De ska få träna på de delar som de behöver utvecklas i. Det är därför viktigt att de har med sig badkläder.

Det är viktigt att alla elever har med sig ombyteskläder till idrotten. Vi har idrott på måndagar och onsdagar.

Evin & Engin