Veckobrev V. 2 – 3

Hej alla barn och föräldrar!

Jag hoppas att alla har haft en bra ledighet och vila, och för er som har varit på fritids hoppas jag att ni har haft det roligt och trevligt.
Vårterminen har börjat och det känns skönt, vi ser framemot ljusare dagar.

Förra veckan var kort men eleverna fick mycket gjort. Eleverna arbetade i grupper där de fick skriva faktatexter om ett av de nordiska länderna. Under veckan har vi fortsatt med samma tema. Eleverna jobbade intensivt under SV/SO lektionerna och de fick även träna på redovisningen. Under veckan fick de även redovisa i sina grupper för klassen. Det gick otroligt bra och vi kommer därför fortsätta arbeta med liknande uppgifter även i andra ämnen. På måndag har eleverna prov på nordens länder i geografi. Eleverna fick informationen i måndags och jag vet att de har tränat till provet under veckan. Nästa vecka ska vi börja med samhällskunskap i SO.
I engelskan har vi arbetat med kapitel 17 och eleverna har även fått göra glosor. Jag kan av resultaten se att eleverna är mer aktiva i skolan och tränar mycket.

Vi fortsätter på samma schema och det är viktigt att eleverna har med sig idrottskläder på måndagar och onsdagar. Vissa elever har simskola på onsdagar och de eleverna behöver ha med sig badkläder, handduk och schampo.

Vi fortsätter som vanligt fram över. V.7 den 12/2 kommer vi ha utvecklingssamtal. Jag skickar ut mer information med tider per e-post, om tiderna inte passar får ni försöka byta med någon och om det inte går kan jag hjälpa till.

Engin har börjat i Steningehöjden och vi har istället fått Annika som resurs i klassen. Annika jobbar inte på fritids men hon är väldigt mycket i klassen och hjälper eleverna under skoltid med uppgifter, så det är superbra.

Evin & Annika.