Veckobrev v- 17 5a

Hej alla!

Veckan har gått bra med nya utmaningar för eleverna. Eleverna fick göra nya experiment under No lektion. Första uppgift var att skapa egen kemifabrik genom att följa instruktion och hantera kemiska ämnena noggrant och systematiskt sätt. Alla mina klarade jättebra och jag är stolt över de. Andra uppgift var att undersöka de fem okända ämnena. De arbetade i grupper och klarade bra förutom några. Målet var att undersöka okända ämnena på ett systematiskt sätt samt dokumentera och organisera sina observationer.

Nästa vecka på fredag är eleverna lediga. Vi hade ett besök kvar på naturskola som har blivit inställd. I en och sv arbetar vi regelbundet med läs och skriv övningar samt grammatik. I so läser om stormaktstiden. Och nästa veckan på onsdag har eleverna prov om Vasatiden. Eleverna har fått text om det. Vi har börjat med teknik ämne och fortsätter tills skolavslutning.

Anju