Veckobrev -42 6a&6b

Hej alla!

Tiden går så fort och vi närmar oss höst lov. Veckan 44 är höstlov och eleverna är lediga och några har jag och Peder har anmält till lovskolan. Lovskola är för tre dagar. Sedan är de lediga. Vi kommer och få tiderna för lovskolan nästa veckan och då meddelar jag till eleverna.

Nästa veckan den 19/10 har 6a prov om idrott och prov om hemkunskap den 22/10. Eleverna vet om det och de har börjat tränat på det. 6a har börjat med historia i so och 6b har börjat med religion i historia. 6b tränar på oregelbundna verb i engelska och 6a fortsätter med what´s up boken och tränar på läsförståelse och grammatik. I svenska tränar vi på att skriva berättande texter. I matte både 6a och 6b har börjat med kapitel 3 geometri. Eleverna har tränat på att räkna omkrets och area av olika former.

I no läser vi om skogar i Sverige och går genom olika begrepp som berör texten. Därför har vi planerat ett utflykt med båda klasserna på onsdag. Eleverna ska få vegetarisk pasta sallad med dricka från skolan och snälla skicka tom matlåda hemifrån. De får ta med sig varm dricka och en bulle med sig att äta. Och kläder efter väder.

Prata alltid med era barn att använda ett vårdat språk på skolan. Varje måndag och tisdag har 6a och 6b idrott. Simskola är på varje onsdag och fortsätter efter höstlov.

Kom ihåg

Matte läxa 6a Måndag