Inför vecka 7: Studiedag och batterijakt

Hej!

På måndag, den 11 februari, är det studiedag för lärarna. Fritids är öppet för de elever som har omsorg. Skola som vanligt på tisdag igen!

Denna vecka påbörjade vi vårt temaarbete i fysik om el. Eleverna fick fundera över vad de skulle sakna om det blev strömavbrott hemma. Det första som nämndes var mobil, internet och spel. Men senare var nog de flesta överens om att de nog uppskattade att det fanns frys, kyl, spis och ugn mer. Och diskmaskin! 😉

I samband med vårt tema om el pratar vi om energikällor där batterier ju är en energikälla. Batterier sm inte är uppladdningsbara är dock en stor miljöfara och därför har man för att öka miljömedvetenheten hos barn och unga startat en tävling sedan några år tillbaka där Sveriges fjärdeklassare under marsmånad får lämna in batterier och dessutom tävla om fina priser till klassen. Eleverna har redan gått in i detta med stor entusiasm. DOCK: Jag vill att ni också säger att det inte är ok att ta ur batteriholkar där andra människor lämnat in batterier och det är ABSOLUT FÖRBJUDET att under skoltid lämna skolans område för att samla in. Detta är tänkt som ett sätt att öka miljömedvetenheten INTE något som ska leda till att de bryter mot regler.

Lite tråkigt avslut på en fin vecka men jag önskar er alla såklart en härlig helg – och till alla elever: Vi ses på tisdag!
Nina