Inför vecka 51: Terminens sista skolvecka!

Redan jullov!
Eller ja, nästan. Vi har fyra dagar och en julavslutningskväll kvar. Men sedan är det dags för ett välförtjänt lov. För som vi, alla, har jobbat på den här hösten! Efter de återstående fyra dagarna med julavslutningsmys på torsdagskvällen stundar jullovet: Arton dagar får de små klara sig utan fröken. Och arton dagar får jag försöka att klara mig utan mina små. Men sedan kör vi igen den 8 januari!

FEMTIO grejer smartare!!
Så gott som varje vecka har vi ”grejat”. Väggen längst bak i klassrummet är fyllt med bilder på allt eleverna fått lära sig om, utöver allt annat enligt läroplan! På måndag når vi tillsammans en milstolpe: Vi kommer att sätta upp vår FEMTIONDE ”grej”. Jag vet inte om jag ens själv förstått hur stort det är. Femtio grejer på EN termin. Jag vet att mina kollegor runt om i landet som följer vårt arbete i klassrummet är väldigt imponerade – och Micke Hermansson, som är grundaren till Grej of the day, har skickat en hälsning till oss! Detta skall vi såklart fira. Under veckan kommer vi att titta tillbaka på alla grejer. Det är ju såklart lite spännande att ta reda på vad eleverna faktiskt kommer ihåg. Förhoppningsvis kommer de ihåg massor så vi har anledning att fortsätta nästa termin!
Jag kommer att uppmärksamma elevernas nya kunskaper lite extra på julavslutningen. För det ÄR coolt med kunskap!

Lite kortare skoldagar på onsdag och torsdag
På onsdag och torsdag slutar vi redan 13.30 – bra att känna till för de elever som inte har fritids. På torsdagen ska dock eleverna komma tillbaka eftersom det är OBLIGATORISK skolavslutning. Läs mer nedan!

Julavslutning 20/12 klockan 16.30
Efter den vanliga skoldagen på torsdag är det  torsdag skolavslutning med start klockan 16.30 och alla elever ska närvara. Denna kvällsavslutning ersätter följande skoldag (fredag). Enda undantaget är så klart sjukdom och beviljad ledighet. Vi samlas i klassrummet för fika och mys klockan 16.30 och avslutar med en gemensam samling på skolgården. Självfallet är också ni föräldrar välkomna. Vi beräknar att avsluta terminen klockan 18.00. Välkomna!!

VARMA HÄLSNINGAR
Nina