Inför vecka 48: Stolta lärare och föräldramingel

Hej!

Jag skriver detta hembrev med ett stort leende på läpparna. Vi har haft några riktigt härliga dagar. I onsdags genomförde vi en internationell programmeringstävling där eleverna fick utmaningar som testade deras förmågor för problemlösning och algoritmiskt tänkande.

Och idag, fredag, fick vi besök av en kvinna, Annelie, som höll en spännande interaktiv berättarföreställning. Vi fick lyssna på en berättelse, fylld av mystiska händelser, mänskliga öden och ett deckarfall som behövde lösas. Eleverna bildade sedan detektivbyråer som fick söka lösningar och ledtrådar. Det gällde att minnas detaljer och tänka kreativt. Alla grupper fick redovisa hur de tänkt och sedan fortsatte Annelie sitt berättande och alla trådar knöts ihop.

Efteråt, när eleverna gett henne en ”rockstjärneapplåd” och de gått ut på rast, så vände hon sig mot mig och Engin och sa med emfas: ”VILKEN fin klass!” Och vi kan bara hålla med.
Så alla ni som ställer frågan jag uppmanade er att ställa förra veckan kommer förhoppningsvis få härliga svar idag! Vi är SÅ stolta över klassen!

Föräldramingel 27 november klockan 15-16
På tisdag är det föräldramingel i matsalen. Det kommer bjudas på fika och vi lärare kommer att vara där för spontana samtal. Detta gäller ALLA – även de som inte har sina barn på fritids. Hoppas att ni är många som har möjlighet att komma förbi, säga hej och ta lite fika!

För er som har instagram: Följ gärna dessa konton!
Ni har väl inte missat att vi kommit igång med vårt bokbloggskonto på Instagram? Två böcker är recenserade av Lejla och Nils. Kika in och kolla! Och följ gärna!

För den som vill så har jag sedan länge ett lärarkonto där jag lägger upp bilder från min och elevernas vardag. Så när ni ändå är inne på instagram kan ni kolla in

Sedan lägger jag ju upp bilder även på ClassDojo. Ta för vana att gå in där eftersom jag ibland skickar meddelanden den vägen!

Önskar er alla en härlig helg!
Nina