Inför vecka 46: Barnboksveckan och skridskor!

Hej!

I veckan har vi pratat böcker, läsning och skrivande. Nästa vecka är det Barnboksveckan och vi kommer att läsa mycket! Jag vill be er att uppmuntra till läsning en stund varje dag hemma. Många pratar om spel, spel och spel. Och det är absolut så att man lär sig mycket att spela – men jag kan också se att en del har svårt att hålla koncentrationen på text, både att läsa och själv skriva. Och det är något som behövs för att kunna ta till sig ny kunskap men också för att jag ska kunna bedöma vad eleven kan.

Ta med favoritboken!
Jag har tagit med mina barns favoritböcker, jag har varit och lånat på biblioteket – och jag har faktiskt varit och köpt några nya böcker: ALLT för att uppmuntra till läsning. Det vore dock väldigt roligt att eleverna tar med sig en favoritbok hemifrån. OM man har den kvar. Vi pratade idag om att man kan ha gett bort boken eller lämnat tillbaka den om man till exempel lånat den på biblioteket. Men om man har den – ta med den på måndag. Skriv gärna namn i den!

Skridskor på tisdag!
På tisdag kommer hela skolan (inte förskoleklass) att gå till Pinbackshallen och åka skridskor. Ta med skridskor och hjälm om ni har det. Det finns låneskridskor men eftersom hela skolan ska dit samtidigt så kommer det kanske bli väntan. Skolan ordnar med lunch – pastasallad – men det är ok att ta med eget. Dock ingen läsk, godis eller chips utan lunch som till exempel en smörgås eller något liknande. Det är ok att ta med EN kaka eller bulle.

Skrivarskola!
I veckan hade eleverna sin första lektion i Skrivarskolan. Jag kommer att på olika sätt ge grunderna för att bli en bättre skribent! Jag ser fram emot detta lite extra måste jag erkänna!

@bokting
Eftersom det är Barnboksveckan nästa vecka och eftersom jag ÄLSKAR böcker så har jag startat ett bokbloggskonto på Instagram.
Hoppas att många av er vill följa http://instagram.com/bokting
Tanken är att eleverna kommer att få recensera böcker. De elever som FÅR vara med på bild kommer även kunna lägga upp korta videosnuttar där de berättar om vad de läst. Jag hoppas på det här sättet att eleverna känner att de får en ”riktig” mottagare och inte bara läser för att fröken tjatar hål i huvudet på dem ….

Om ni har möjlighet – sätt er ner och läs en stund själva i helgen. Barn gör inte som vi säger utan som vi gör!
Nina