Inför vecka 44: LÄSLOV och – tack!

Hej!

Tio veckor har gått sedan starten den 20 augusti. Och även om jag är ny såväl för den här klassen som på skolan så kan jag själv se vilka jättekliv klassen, TILLSAMMANS, har tagit under de här veckorna.
Jag säger ofta till klassen och vill att även ni ska veta:
Jag har de STÖRSTA av förväntningar på varje elev. Min ambition är att ge VARJE elev de bästa av förutsättningar inför sitt fortsatta kunskapande i högre årskurser. Och jag hoppas både ni och framförallt DE märker det.
Jag tror på trygghet och glädje för att lärandet bäst ska ske.

Att få avsluta dessa tio veckor på Kulturskolan där eleverna efter TVÅ veckor fick visa upp sin estetiska gestaltning av de tre abrahamitiska religionerna kändes som bästa tänkbara mitt-termins-avstämning! Och jag vill säga TACK att så många, trots ”knölig” tid, kom. Jag känner sådan ödmjukhet och tacksamhet för det. Och till er som inte hade möjlighet att komma men som skickat glada tillrop och önskemål om att filma: Jag filmade och jag är SÅ tacksam över ert stöd. (Ska dock varna att denna fröken är lättrörd så kameran KAN ha hoppat av mina små gråtattacker. Jag var SÅ stolt över klassen! Men jag hoppas, och tror, att ni har förståelse!)

Nu stundar ett LÄSLOV och även om några suckat över att jag för första gången skickat hem en LÄXA. Jag kan visst vara ”fett elek” ibland 😉 så är det allt annat än elakhet utan bara den innerligaste önskan om att just ge DITT barn allt jag kan ge dem för att de ska få bästa tänkbara förutsättningar.
OCH – jag önskar att de aldrig tar ledigt från just läsning. Och uppdragen de kan välja bland är till exempel:
– Be någon att läsa för dig.
– Läs högt för någon (till exempel ett gosedjur!).
– Läs en serietidning.
– Se en film på ett annat språk med svensk text.
– Läs på ett mjölkpaket.
– Läs ett recept och laga/baka något.

Jag har skickat hem underlag för att samla de bokstäver eleverna får varje dag – och som sedan ska kastas om och bilda ett ord!

Med det önskar jag er alla ett härligt LÄSLOV!
Nina