Inför vecka 43: Uppvisning!

Hej!

Tänk – snart är det läslov (vecka 44 – det andra kallar ”höstlov”)! Tiden bara rusar iväg. Visst är det det den gör när man har roligt? Jag är så galet glad över att vara just DITT barns lärare. Jag blir SÅ glad när flera av er har skickat meddelande som låter mig förstå att era barn också trivs i skolan och att NI känner er trygga. Jag hoppas att den känslan delas av många. Och om inte – att ni hör av er så vi tillsammans kan se till att era barn, ni och jag får det bra. Inget är viktigare för att kunna lära.

Uppvisning på Kulturskolan fredag lunch
Jag VET att tiden inte är perfekt. Men eftersom det är Kulturskolan som har lokalerna är det deras tid vi behöver följa. Och för de av er som kan är ni varmt välkomna att närvara klockan 11.45 på fredag då eleverna kommer att visa upp en estetisk gestaltning av judendomen, kristendomen och islam.
De har BARA varit på Kulturskolan i två veckor – men när de idag visade upp det de hittills jobbat med fick jag tårar i ögonen. Vilka talanger! Jag är SÅ stolt!

Gällande lunch nästa vecka har jag förstått att flera vill ha med sig egen matsäck. Nästa vecka är det ok att ta med eget eftersom det är avslutning!

Påminnelse om idrottskläder!!!
Det gick jättebra i tisdags att åka buss till Steningehöjden. Däremot lovade jag idrottslärarna att påminna er om att skicka med eleverna idrottskläder och handduk. Det är tyvärr flera som inte tar med sig kläder och jag hoppas att alla har med sig ombyte nu på tisdag!!

Inför läslovet: Läxa!
Jag vill redan nu be er kolla in http://jagharlast.se där eleverna under läslovet ska utföra olika uppdrag. Alla kopplade till läsning. Det handlar för mig om att eleverna under lovet ska se att läsning kan var allt från att läsa på mjölkpaketet, att titta på en utländsk film med svensk text, att titta på ett avsnitt av Lilla Aktuellt till att läsa en bok – en skönlitterär eller faktabok – eller varför inte LYSSNA på en bok.
Nästa vecka kommer eleverna få hem ett läsprotokoll. När de skickar in sitt uppdrag på hemsidan kommer de varje dag att få en bokstav (därför måste de göra det VARJE dag!) som till slut kommer att bilda ett ord!

Eleverna får JÄTTEGÄRNA skicka in ett uppdrag innan bara för att testa hur det funkar. Jag får ett mail när de lämnar in på hemsidan och kan på så sätt se att alla läser under lovet!
De behöver skriva min mailadress när de skickar in – antingen skickar de till min jobbmail som ni alla har eller till en lite lättare:
nina @ cronee.se – utan mellanslag runt ”snabel-a” men jag hoppas på detta sätt minska risken för spam! 😉

VIKTIGT!
Från och med nästa vecka kommer sms att skickas vid frånvaro till de vårdnadshavare som angivit att de vill ha det. Ni uppdaterar på vilket sätt ni vill få frånvaronotiser på i Dexter. Inloggning sker via Skolportalen med Bank-id. http://sigtuna.se/sv/Barn–Utbildning/skolportalen/
Viktigt att veta är att om ni INTE meddelar frånvaro via Dexter eller talsvarstjänsten på telefonnummer: 08 – 124 515 32 så får ert barn ogiltig frånvaro.  Det gäller såväl vid sjukdom som ledig en lektion för till exempel tandläkarbesök. Ni ska alltså också meddela om ert barn bara är borta en viss lektion.

Trevlig helg!
Nina