Inför vecka 41: Religion med dans, sång och teater!

Hej!

SÅ kul att så många har hittat till ClassDojo där jag delar bilder från skoldagen. Eleverna kommer även att fota av sina arbeten så ni kan följa utvecklingen. Jag tror även att det finns en pedagogisk fördel att eleverna märker att deras ansträngningar också uppmärksammas av er! Så uppmuntra gärna!

Terminens första mattediagnos
Nästa vecka avslutar vi terminens första kapitel där vi jobbat med de fyra räknesätten och prioriteringsreglerna. På tisdag kommer eleverna att genomföra en diagnos. Om ni vill få en uppfattning om vilken typ av frågor som kommer på provet kan ni titta på bilden.

Religion med dans, sång och teater! Ta med tom plastlåda med lock.
Under TRE fredagar fram till läslovet (vecka 44) kommer vi åka till Kulturskolan i Märsta centrum. De kommer nämligen med hjälp av dans, sång och teater förstärka vårt nya tema om religion och hur de Abrahamitiska religionerna judendom, kristendom och islam hänger ihop.  Eleverna kommer under temats gång att lära sig nya expertord och i slutet av temat ska du kunna föra enkla resonemang om vilka likheter och skillnader som finns mellan de tre religionerna.

Eftersom vi är borta hela dagen blir det ingen idrott dessa fredagar. Och vi äter på Kulturskolan. Skolan står för maten MEN ni behöver skicka med eleverna en tom plastlåda med lock, en matlåda, så vi kan fylla den med mat innan vi åker. Ta även med kniv och gaffel. Inget fika eller egen mat. Skolan står för både mat och dricka. Men vi behöver ha hjälp med att eleverna har matlåda och väska att bära maten i.

Det betyder också det från och med nästa vecka bara är idrott på tisdagar vecka 41, 42 och 43.

Schack i Globen nästa år!
I måndags fick vi besök från Stockholms schackförbund eftersom jag anmält klassen till en schacktävling som anordnas över hela Sverige för landets fjärdeklassare. Vi kommer att tävla i Globen i mars nästa år. Så nu tränar vi massor!

Barnmatsburkar och syltburkar
På vår skola är de äldre barnen faddrar åt de yngre. Vi är fadderklass till årskurs 1. I november har vi planerat att ha en gemensam lässtund. Under den lässtunden ska vi tända ljus i lyktor. För att skapa lyktorna behöver vi hjälp att samla genomskinliga glasburkar som barnmatsburkar och syltburkar. Ni får gärna skicka med gamla burkar så vi har när vi ska pyssla. Diska dem bara först! 😉

Kom ihåg att titta på nästa veckas ledtrådar!

Trevlig helg!
Nina