Inför vecka 4: Uteidrott på tisdag och samtal!

Hej!
Tack för att så många var snabba och bokade in sig på samtal. Det blir en intensiv onsdag. Men en HÄRLIG dag. Det är en av alla fördelar med att vara lärare – att få den där stunden med elev och förälder där fokus är kunskap och utveckling!

Samtalen startar – kortare skoldag på onsdag!
I och med samtalen blir det kortare skoldag. Så eleverna som inte har fritids, eller har samtal, slutar redan klockan 13.00 på onsdag. Det gäller även tisdagen den 29 januari då samtalen fortsätter!

Pulka på idrotten på tisdag!
På tisdag blir det inte buss till Steningehöjden utan Galina och Therese kommer istället att åka pulka med eleverna. Så på med varma kläder som håller kyla och det blöta borta! Och ta med HJÄLM samt något att åka på. Det är ok med snowracer nu när eleverna går på mellanstadiet!

Ta med bok att läsa i! (OM man inte gillar de böcker som finns i klassrummet!)
Läsebok – en del elever tycker inte att de böcker som jag har tagit med är bra och därför har jag sagt att det är läxa att ta med egen bok att läsa i. Vi läser cirka 20-30 minuter flera gånger i veckan. Så det gäller att det är en bok med tillräckligt mycket text så eleven inte är ”klar” efter tio minuter, eller efter två dagar – om ni inte skickar med flera böcker! Så prata med ditt barn – läser hen på våra läsande lektioner eller går hen mest omkring och klagar på de böcker som finns? 😉

Läxa – multiplikationstabellen.se
Jag ser ett behov att multiplikationstabellerna automatiseras – så det slutas räknas upprepad addition på fingrarna. Så nu har eleverna fått en utmaning. Alla tabeller ska sitta senast den 14 februari. Vi bestämde detta i torsdags – så det ger FYRA veckor.
Till nästa onsdag vill jag att eleverna går in på multiplikationstabellen.se och tränar på treans, fyrans och sexans tabell MINST två gånger. Gärna fler. Och inte på samma dag dessa två tillfällen. Utan minst EN gång vid två olika dagar. Men som sagt. Övning ger färdighet. Så flera gånger, flera dagar är såklart ÄNNU bättre!

Önskar er alla en fantastisk helg!
Nina