Nina sammanfattar vecka 37

Fyra veckor. Och inte en enda vecka har hittills helt följt ordinarie schema. Det har varit förkortade dagar på grund av utvecklingssamtal och det har varit skolfotografering och Skoljoggen. Allt har såklart sitt syfte men jag ska erkänna att det känns bra att vi går mot en period med mer ”vanliga” dagar.

MEN. Studiedagar 24-25 september
Trots att jag lyfter att det är vanliga dagar framöver så vill jag ändå påminna (står i kommunens och skolans kalendarium) att det är STUDIEDAGAR 24 och 25 september. Så INGEN skola. De elever som är inskrivna på fritids har fritids de dagarna.

Nina sammanfattar
Denna vecka hann inte eleverna skriva en sammanfattning här på hemsidan. Vi har haft fullt fokus på att logga in på OneNote på våra iPads. De fick sammanfatta veckan där utifrån några reflektionsfrågor om vad de lärt sig i veckan och vad de tänker att de kan förbättra till nästa vecka. De fick även berätta hur de tycker att JAG kan förbättra mig. Värdefulla synpunkter för mig att läsa och lyssna in.
De tre ”grejer” jag har presenterat den här veckan var: fjäril, allemansrätten och pyramider. Det mest intressanta om fjärilen var att den känner smaken med frambenen och att den andas med bakkroppen! Allemansrätten passade väl in då vi i NO jobbar med skogen som tema. Vi har den här veckan pratat om lövskog och barrskog samt jämfört hur olika träslag ser ut och känns. Allemansrätten är även något som Tessan och Galina jobbar med i ämnet idrott och hälsa. Så eleverna får ett sammanhang av sina kunskaper i flera ämnen och på olika sätt.
Vi lärde oss också en ny lek som jag tror att de flesta tyckte var rolig: Mänskligt memory. Eleverna delades in i par och varje par skulle komma på en specifik rörelse. Sedan spred de ut sig i klassrummet och Lasse fick komma in och sedan försöka para ihop de två elever som hade samma rörelse. Vi fortsätter leka nästa vecka. Leken tränade samarbete och jag fick anledning att betona att samarbete innebär att båda inte kan stå fast vid sin egen idé utan att de måste ”mötas på mitten”.
Jag är så otroligt glad att få jobba med era barn! Det är ett energiskt gäng med en hel del ”klurigheter” vilket gör mitt jobb än mer intressant.
Så TACK!