Inför vecka 35: Simning och begrepp

Nu har vi startat fyran. Det är roligt att läsa elevernas sammanfattning av veckan. Jag hoppas att ni också läst!

Simning
Nästa vecka är det simning. Grupp 1 simmar på tisdag och grupp 2 simmar på fredagen. Vilka som tillhör vilken grupp kommer hem i pappersform! Det blir simprov – ett av kunskapskraven i idrott och hälsa är att kunna simma 200 meter. I årskurs 6. Vad coolt det vore om några kan nå det målet redan nu! Dessutom kommer vi räkna samman hur långt klassen simmar TILLSAMMANS och rapportera in till Skolklassikern. Jag kommer berätta mer om vad det är på föräldramötet.

Föräldramöte
Tisdagen den fjärde september, 4/9, är det föräldramöte. Vi startar i matsalen och fortsätter sedan gemensamt i klassrummet. Jag ser fram emot att träffa er alla och berätta mer om mina tankar kring lärande och kunskap.

Denna vecka
Huvudfokus denna vecka har varit att lära känna varandra. Vi har tränat samarbete, att lyssna på lärarens instruktioner och att tala vänligt med snälla ord till både kompisar och vuxna.
Vi har även pratat om värdegrundande förmågor som att det är viktigt att vara nyfiken, att alltid göra sitt bästa och att hela tiden vilja lära sig mer. Viktiga förmågor idag och för framtiden.

Veckan avslutades med att eleverna fick välja olika önskade beteenden som ska ligga till grund för vilket fokus som ska gälla i vår klass för att alla ska må bra och kunna lära sig så bra som möjligt.
Vi har tränat på flera viktiga begrepp i matematiken: siffra, tal, term, summa och differens. Jag kommer att lägga upp en flik i menyn där jag förklarar de aktuella begreppen vi jobbar med. Håll utkik!

I samhällskunskap har vi påbörjat ett tema om demokrati. Det passar bra eftersom det ju är väl den 9 september. Vi har pratat om demokrati och tränat på att känna igen symbolerna till riksdagens åtta partier.
I svenskan har eleverna tränat på att sammanfatta och återberätta en nyhet de valt efter vi tittat på Lilla Aktuellt. Lilla Aktuellt är ett nyhetsprogram för barn. De har även fått berätta varför de valde nyheten. Att uttrycka en åsikt och även säga varför man tycker som man gör är också en viktig förmåga.

Önskar er alla en trevlig helg! Varma hälsningar från Nina