Inför vecka 34: Skolstart!

Äntligen. Hela sommaren har jag längtat efter den här veckan. Vår första vecka tillsammans. Denna vecka kommer fokus att ligga på att lära känna varandra. För dels är ju jag ny och sedan har vi fått nya kamrater i klassen.
Jag heter Nina och det är jag som är klassens lärare i alla ämnen förutom idrott, musik, bild och slöjd. I klassen arbetar även Engin och Lasse som de flesta elever känner sedan tidigare. Engin jobbar dessutom på fritids så de elever som går där kommer få det stora nöjet att träffa honom även där.

Ordinarie schema gäller från och med vecka 35
Den här första veckan går eleverna i skolan mellan 8.10-14.00. Som jag skrev tidigare ligger fokus på att lära känna varandra och vi kommer att utgå från skolans värdeord: trygghet, respekt, gemenskap och glädje!

Idrott på fredag – ta med kläder för att vara ute
På fredag har klassen idrott. Våra idrottslärare heter Tessan och Galina. Galina är ny från och med hösten. Klassen är uppdelad i halvklass under idrottslektionerna – men de har idrott samtidigt som ni kommer att se på schemat jag skickar hem i slutet av veckan. Då meddelar jag även de olika grupperna.
Tänk på att alltid ha med gympakläder. De första månaderna är eleverna UTE – så de behöver kläder som passar till vädret. Och gympaskor.
Från och med nästa vecka är idrotten på tisdagar och fredagar.

Kläder efter väder – och inneskor
Eftersom vi alltid, oavsett om det regnar eller är snöstorm, är ute på rasterna så är det viktigt att alltid klä barnen efter vad det är för väder. Vi kommer dessutom att promenera flera gånger i veckan – även de dagar vi inte har schemalagd idrott. Så se till att ert barn har bra skor att gå, eller kanske till och med jogga lite i.
Skicka även med inneskor. Vid ett eventuellt brandlarm måste vi utrymma lokalerna direkt. Och då går vi ut som vi är. Om eleven inte har inneskor blir det att gå ut i bara strumpor. Så ta med skor för att ha inomhus.