Inför vecka 3: Boka tid för samtal!

Hej!
Åh. Vilken bra start vi fått. Nu håller vi samma nivå för resten av terminen! Med det här engagemanget och viljan att lära kommer kommande omdömen lysa grönt överallt!
Jag hoppas att ni alla har loggat in på Dexter/IST Lärande och sett omdömena för höstterminen. Det är utifrån de omdömena som vi sätter nya mål.

BOKA tid för utvecklingssamtal!
När jag skriver detta har jag redan mailat er länken för att boka in vårens utvecklingssamtal. Och det gör mig såklart jätteglad att det inte hann gå mer än två minuter innan det första samtalet var bokat! DET engagemanget från ER sida är också en framgångsfaktor för ert barns utveckling. Tack!

Jag ber er alla att inte vänta eftersom tiderna tar slut och det är dessa två dagar där vi lärare har fått tid för att kunna genomföra samtalen. Och som ni förhoppningsvis kände i höstas är det viktiga möten. Och nu har jag än mer koll och eleverna kommer ha förberett dig ännu mer för att visa er den utveckling som skett sedan senaste mötet!

Denna termin!
Jag tänkte lite kort informera er om några av de arbetsområden vi kommer att jobba med under vårterminen:

FYSIK – Vi kommer i slutet av januari att jobba med detta läsårs låda från NTA. Denna gång är temat: Kretsar kring el. Ett tema jag vet att många elever tidigare har tyckt väldigt mycket om. Jag kommer att vara iväg på en obligatorisk utbildning med anledning av detta den 22 januari. Men Engin och Carita håller ställningarna på skolan!

HISTORIA – Det blir en repetition av forntiden och vikingatiden som eleverna jobbat med på lågstadiet. Sedan blir det nytt: Medeltiden!

GEOGRAFI – Sverige och dess natur. Vi kommer att titta på varför människor bor där de bor. Vilka naturtillgångar finns det? Vad är skillnaden på naturlandskap och kulturlandskap. Och sedan blir det även lite namngeografi när vi tittar närmare på några av Sveriges landskap.

Visst låter det roligt! Och som jag skrev i höstas – det är flera delar av det centrala innehållet i läroplanen och därmed även kunskapskraven som redan nu i årskurs fyra bockas av. Så det är fullt fokus som gäller!

Tacka era barn för en bra start på året! Längtar redan till måndag! 😉
Nina