Inför vecka 22: Nya grejer och kortvecka

Hej!

Först. Tack för mail med fina ord efter mitt besked att jag inte blir kvar på Tingvallaskolan efter sommaren. Det värmer något så oerhört att ni ändå, trots saknad hos en del, vill ge mig ord ”att ta med i framtiden”. Och hur skulle jag inte kunna göra det? Någon skrev att jag lyft, sett potential och fått eleven känna sig både smart och speciell. En annan skrev att jag är ”en som ger inspiration, sprider lugn och humor i undervisningen” – Wow! Tack!

Grej of the day

Eleverna har efterfrågat Grej of the day. ”Kan vi inte köra EN grej till innan sommaren?” frågade en elev och flera höll med. Jag svarade nej. ”Vi kör en varje dag fram till avslutningen!” Jubel!

Mån: ALMA-pristagare med vild bebis
Tis: Bronsålderskonst i Bohuslän
Ons: En miljon drog västerut

Kortvecka – kort vecka

”Tänk på att det är ETT ord”, säger jag ibland när eleverna tränar på att stava högfrekventa (vanliga) ord. Särskrivning kan ge många (inte bara licensierade språkpoliser) utslag. En anledning är att det vid särskrivning kan betyda något helt annat än det sammansatta ordet.

Med det sagt. Nästa vecka är det kortvecka. Eleverna går i skolan måndag, tisdag och onsdag. Sedan är det ledigt resten av veckan. Fritids är öppet på fredag för de elever som är inskrivna. Så en kort vecka alltså! 😉

Men först helg! Önskar er alla en trevlig sådan!

Nina