Inför vecka 19: Läsläxa om spel på nätet och hälsa

Hej på er!

Veckans läsläxa handlade om källkritik. Det verkar som om många av er har haft intressanta diskussioner hemma. Nästa vecka kanske det bränner till lite mer då eleverna ska läsa kapitel 7 som handlar om spelproblematik. Ett bra kapitel att diskutera utifrån ett HÄLSOPERSPEKTIV. Ni kommer att få hem både bok och stödfrågor för samtal hemma på måndag. Boken och arbetsbladet ska tillbaka senast torsdag den 9 maj!

Utomhusidrott
Jag tror att jag missat att informera om att idrotten nu är ”hemma” på Tingvalla och att eleverna från och med nu och fram till sommaren har utomhusidrott. Det betyder – skor för utomhusbruk och kläder efter väder!

Geometri, koordinatsystem, symmeteri och programmering!
Vi börjar med ett nytt kapitel i matematik nästa vecka. Det blir också terminens sista kapitel – så vi kommer att spara matteboken i skolan över sommaren och starta nästa år med kapitlet om stora tal!

Tre veckor och sedan bara kortveckor!
Det är bara tjugotre skoldagar kvar innan skolavslutningen. Vecka 19, 20 och 21 är tre ”vanliga” veckor men sedan väntar TVÅ kortveckor då Kristi Himmelfärdshelgen följs av långhelg av nationaldag och klämdag. Det kommer att gå fort men vi ska njuta av varje sekund!

Trevlig helg
Nina, Beata och Engin