Inför vecka 11: Schackfyran och Pi-dagen

Hej!

Schackfyran och TIDIG buss!
Som jag hoppas att ni alla sett, eftersom jag lagt ut information på Class Dojo tidigare i veckan, så ska vi till Globen på onsdag 13 mars. Vi åker SL-buss som går från hållplatsen 08.00 – så alla elever måste samlas senast 07.50 vid flaggstången. Medtag matsäck med både lunch, en macka eller så, samt gärna extra mellanmål eftersom det blir en lång dag. Vi kommer inte tillbaka förrän runt 15.30.
Ingen har hört av sig om att de vill att skolan ska ordna med lunch så jag hoppas ni skickar med mat och mellis!

OM ni försover er eller kommer i ”vanlig” tid så är mina kollegor på plats och kommer att ta hand om de elever som missar bussen. Då blir det vanlig skoldag. Eleverna vet att de ska gå till Catarina och FBK på morgonen och därefter är Tessan, Camilla och Gustav också redo att ge dem en bra dag. Så stanna inte hemma bara för att ni missar bussen. Då blir det ogiltig frånvaro från hela dagen!

Pi-dagen!
Den fjortonde mars firas Pi-dagen världen över. Idag, fredag, har jag berättat för eleverna om vad pi är. Expertord för att kunna återberätta är till exempel: cirkel, diameter och omkrets. Och vilket tal motsvarar pi? Man brukar avrunda talet till två decimaler: 3,14 – men idag har jag skickat hem ett papper med MÅNGA fler decimaler. HUR många kan de lära sig till nästa torsdag? Jag tror att alla åtminstone kan lära sig FEM. Och många kommer säkert lära sig TIO. Och nog finns det några som kommer lära sig fler. Kanske TJUGO??

Sverige och våra landskap
Den här veckan har vi börjat att lyssna på en spännande historia om pojken Tim som reser genom Sverige och alla landskap för att hitta ett botemedel till sin sjuka syster. Vi har hunnit besöka Skåne, Blekinge, Öland och Gotland.
Visste ni att Öland är Sveriges minsta landskap och samtidigt Sveriges näststörsta ö? Fråga ert barn vilken den största ön är? Det ska de kunna!

Jag önskar er alla en härlig helg!
Nina