Inför påsklov och vecka 17!

Hej!
Veckan avslutades med mys framför påskfilm. Jag bjöd dessutom på ett ”litet” (fråga barnen) påskägg som en uppmuntran då klassen inte bara mötte det mål jag satt för dem på SO-provet – de höjde ribban med mer än 50%! Jag bad dem få ihop minst 200 rätta svar (det motsvarade 8 rätt per person i snitt) men de visade på kunskaper som gav 309 rätta svar! SÅ bra jobbat.

Påsklov = påskläsning
Ja, jag vet att det är lov. MEN – att läsa är inget som ska förknippas med tvång och skolarbete. Jag önskar alla kunde hitta den ro som krävs för att njuta av en bok just för bokens egen skull. Så jag önskar att ni uppmuntrar ert barn att läsa MINST tjugo minuter varje dag. Om ni laddar ner appen Ugglo så har vi ett skolabonnemang ni kan logga in med. Jag skriver inloggningsuppgifter i ClassDojo!
Jag vill att de ska skriva ner och berätta om minst en bok de läst under lovet när vi ses igen på tisdag den 23 april. Den dagen är nämligen …

Världsbokdagen!
Och självklart ska vi fira denna dag. Så därav är det JÄTTEVIKTIGT att ni hjälper ert barn att läsa, läsa och läsa under lovet. Logga sedan in på länken nedan och skriv om boken. Det är mer än ok att skicka in flera gånger!

Brev från förvaltningschefen
Denna vecka har vi också med ett informationsbrev från Susana Olsson Casas, chef för barn- och ungdomsförvaltningen i Sigtuna kommun. I sitt brev till er berättar hon om hur vi i kommunen nu tar ett gemensamt grepp för att förbättra kommunikationen och samverkan mellan föräldrar och förskola/skola. Målet med det gemensamma arbetet är att skapa ökad trivsel, trygghet och arbetsro för alla på förskolan/skolan, stora som små. Därför kommer de kommunövergripande riktlinjerna kring trygghet och arbetsro tas fram av personal, föräldraråd och ledningsgrupper tillsammans. Läs hela Susanas brev för att få reda på mer om arbetet och varför det är så viktigt att vi gör det tillsammans, för barnens bästa.

Föräldrasamråd 9 maj
Sugen på frukost? Och på att diskutera viktiga frågor om skolan ur ditt perspektiv som vårdnadshavare? Torsdag den 9 maj bjuder Jessica, vår blivande rektor, in till föräldrasamråd. Anmäl er direkt till henne – så vet hon hur mycket frukost hon ska fixa! Hennes mail är Jessica.ljungvall@sigtuna.se

Tisdag den 23 april ses vi igen! Till dess önskar jag er alla en härlig helg och en glad påsk!
Nina