Alfa, pi och omega!

Hej på er!

Idag har vi informerat klassen att vi efter påsklovet kommer att jobba i mindre arbetsgrupper under skoltid för att klassen som helhet och eleverna enskilt ska få möjlighet till än bättre studiero för att på så sätt få möjlighet att lära in ännu bättre! Vi är 26 elever i klassen men då det också är 6 elever som tillhör år 4 i förberedelseklass på skolan så blir vi när vi har gemensamma lektioner 32 elever och det blir rätt många! 😉

Det känns jättebra att skolan har ordnat så vi får tillgång till ännu ett klassrum så vi kan dela in klassen i mindre arbetsgrupper. Nästa vecka kommer vi att berätta hur den FÖRSTA indelningen ser ut, men vi har varit tydliga till eleverna och vill även vara det till er att inget är hugget i sten och vi är EN klass. Därför har vi döpt grupperna till tre av bokstäverna i det grekiska alfabetet; alfa, pi och omega! Två av grupperna kommer hålla till i nuvarande klassrum – eftersom vi där även har ett litet grupprum – medan en grupp kommer att hålla till i klassrummet som idag är FBKs klassrum, precis bredvid Korallen.

Det är fortfarande jag som är ansvarig för planering och måluppfyllelse men jag känner mig trygg i att klassen får en bättre utbildningsmiljö. Schemat är alltså detsamma som tidigare. Bara platsen för inlärning under de teoretiska ämnena som nu ger att jag, Engin och Beata kan jobba med innehållet i läroplanen i mindre grupper!

Önskar er alla en trevlig helg!
Nina, Engin och Beata